Ющенко просить іноземців профінансувати своїх дочок

Четвер, 6 листопада 2008, 17:29

Кредит Міжнародного валютного фонду розміром 16,43 млрд. доларів є гарантією зовнішньої платоспроможності України.

Про це заявив заступник глави Секретаріату президента Андрій Гончарук у четвер на брифінгу в Києві, повідомляє УНІАН.

"Це так звана подушка, яка при позитивному сценарії не використовуватиметься, але буде певною гарантією з погляду платоспроможності України", - сказав Гончарук, коментуючи результати зустрічі президента Віктора Ющенка з керівниками дипломатичних місій країн "Великої сімки" і Єврокомісії.

За його словами, всі дипломати "аплодували" антикризовим заходам, ініційованим президентом і надалі покладеним в основу пакета законів для мінімізації впливу світової кризи на економіку України.

Реклама:

Гончарук також повідомив, що в ході зустрічі дипломати заявили, що уряди їх країн готові і надалі підтримувати дії президента і української влади із стабілізації ситуації в економіці.

За словами Гончарука, на зустрічі Ющенко підкреслив, що для України незмінним залишається пріоритет із залучення прямого іноземного капіталу в реалізацію інфраструктурних проектів в Україні, зокрема у сфері енергетики і підготовки до проведення 2012 року Чемпіонату Європи з футболу.

Заступник глави Секретаріату Президента повідомив, що Ющенко має намір найближчим часом продовжити консультації з представниками банківського сектору і металургійної галузі для стабілізації ситуації в економіці.

"У найближчі тижні буде організована зустріч президента з представниками іноземного бізнесу. Президент має намір звернутися до зарубіжних банків, які мають в Україні свої дочірні філіали, з проханням підтримати ліквідність своїх "дочок", - сказав Гончарук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!