Ціни на нерухомість знижуються в усьому світі

Четвер, 27 листопада 2008, 19:05
 

Жоден куточок земної кулі, швидше за все, не зможе уникнути наслідків кредитної кризи, тому що ціни на нерухомість починають падати в багатьох регіонах світу.

Так вважає голова відділу досліджень міжнародних ринків компанії Knight Frank Ніколас Барнс, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Відповідно до глобального індексу цін на житло (Global House Price Index) агентства Knight Frank, річне зростання цін на житло в усьому світі, за винятком Дубаї, зниження у III кварталі склало 3,8%  - у той час як у II кварталі поточного року він досяг 4,8%.

У III кварталі цього року середні ціни на житлову нерухомість в усьому світі знизилися на 0,3% - вперше в історії складання індексу, повідомляється в прес-релізі компанії.

Реклама:

Більше половини країн, представлених в індексі, продемонстрували квартальне зниження цін, а одна третина з них тепер демонструє і річне падіння. Латвія і США як і раніше займають останні позиції в індексі; Великобританія поступово наближається до них.

Інвестори зараз близькі до того, щоб повернутися на ринок нерухомості, відзначають аналітики Knight Frank.

"Незважаючи на те, що завдяки високому зростанню вартості житла 2007 року дві третини країн, включених до індексу, усе ще демонструють річне зростання цін, у III кварталі цього року вартість житла знизилася більш ніж у половині країн. Ми очікуємо, що ця тенденція продовжиться і під кінець року на більшості ринків буде відзначено нульове або негативне зростання", - приводяться коментарі Ніколаса Барнса в прес-релізі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: