Ціни на вугільну та металургійну продукцію будуть реєструвати

Вівторок, 11 листопада 2008, 16:57
 

Міністерство економіки з метою стабілізації цінової ситуації на внутрішньому ринку вугільної, металургійної і гірничорудної продукції, виробленої підприємствами країни, пропонує ввести реєстрацію цін на цю продукцію.

Проект відповідної постанови Кабінету міністрів Мінекономіки обнародувано на веб-сайті у вівторок, пише агентство "Інтерфакс Україна".

Документ містить широкий перелік видів продукції, на які пропонується ввести реєстрування цін.

Зокрема, пропонується ввести реєстрацію цін на антрацит, залізорудну сировину (ЗРС), вапняк, доломіт, глину, пісок, кокс, металобрухт, феросплави, сталеві напівфабрикати, нержавіючу сталь, металопрокат, у тому числі труби і дріт, а також на ряд послуг з випуску металопродукції.

Реклама:

У проекті постанови пояснюється, що введення реєстрації передує введенню декларування змін оптово-відпускних цін на вищевказані види товарної продукції.

"Метою прийняття постанови є поліпшення ситуації в гірничо-металургійному комплексі (ГМК), захист вітчизняних виробників і їхнє забезпечення металопродукцією за прийнятними цінами", - констатується в документі.

Запропонований норматив рентабельності для випуску вугільної, металургійної і гірничорудної продукції - не вище 10%. Термін дії постанови не обмежений.

Як повідомлялося, уряд України і представники підприємств ГМК у понеділок підписали меморандум взаєморозуміння для нормалізації ситуації в галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!