Витрати на "Нафтогаз України" збільшують

Понеділок, 10 листопада 2008, 11:31
 

Міністерство палива й енергетики збільшило витрати Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на реалізацію природного газу на 39,16% до 121 гривні/тис. куб м (без врахування ПДВ).

Про це йдеться в наказі Мінпаливенерго № 517 від 21 жовтня.

Цим документом було внесено зміни до наказу міністерства № 396 від 25 липня.

Мінпаливенерго підвищило витрати "Нафтогазу України" на реалізацію газу, виконуючи рішення Ради національної безпеки й оборони від 26 вересня "Про хід виконання рішення РНБО від 1 лютого "Про заходи щодо стабілізації фінансового стану НАК "Нафтогаз України" і ситуації на ринку природного газу".

Реклама:

Зазначене рішення РНБО було введено в чинність указом № 905 від 3 жовтня, пише агентство "Інтерфакс Україна".

Як повідомляло агентство, 3 жовтня Президент Віктор Ющенко указом доручив Мінпаленерго з 15 жовтня збільшити витрати "Нафтогазу України" на реалізацію газу до 121 гривні/тис. куб м (без врахування ПДВ).

Витрати "Нафтогазу України" було вперше введено у квітні 2008 року розміром 87,43 гривні за тис. куб. м, а в липні знижено до 86,95 гривень/тис. куб. м (без врахування ПДВ).

Гранична ціна природного газу для промислових споживачів не може перевищувати 934,7 гривні/тис. куб. м без врахування ПДВ, цільової надбавки, тарифу на транспортування й витрат "Нафтогазу України" на реалізацію палива.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!