Український ринок нерухомості міцніше за російський

Четвер, 9 жовтня 2008, 12:05
Український ринок нерухомості більш стійкий в умовах настання кризи в порівнянні з російським ринком, вважає голова ради директорів "Української будівельної асоціації" (УБА), голова ради директорів девелоперської компанії "XXI Століття" Лев Парцхаладзе.

"Ми в плані розвитку були десь на три-чотири роки молодше російського ринку, тому ми сьогодні консервативніше й не були настільки великими в обсягах будівництва, як російські компанії, де тепер у забудовників багато незакінченого будівництва й дуже багато фінансових кредитних і інвестиційних зобов'язань", - повідомила прес-служба УБА з посиланням на Парцхаладзе.

При цьому голова УБА відзначив, що на ринку нерухомості України криза поки не наступила й виразив надію, що при ії настанні нашій країні буде легше з нею упоратися, у тому числі й тому, що українські компанії вже почали готуватися до кризи.

"Із східно-європейського регіону масово виходять інвестори, місцеві й міжнародні. З огляду на набагато більшу потребу в інвестиціях російського ринку, а також те, що економіка Росії дуже залежить від нафти, що дешевшає, криза може набагато серйозніше торкнутися російського ринку нерухомості", - вважає Парцхаладзе.

Голова ради директорів УБА також підкреслив, що "з огляду на те, що в Україні існує величезний відкладений попит на житло й об'єкти комерційної нерухомості, а також те, що наша країна не є експортером енергоресурсів, я вважаю, що український ринок нерухомості набагато міцнішее російського".

УБА створена 2005 року й поєднує більше 200 компаній, що працюють на ринку нерухомості України.




Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: