Податківці відзначили найкращих платників

Понеділок, 6 жовтня 2008, 12:18
Державна податкова адміністрація опублікувала список кращих платників податків за підсумками січня-серпня 2008 року, повідомляє видання «Дело» .

За перші вісім місяців 2008 року великий бізнес заплатив податків на 40% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Загальна сума відрахувань склала 117 млрд грн.

Компанії пояснюють збільшення податкових платежів високою прибутковістю. Тим часом, за словами начальника керування організації роботи з великими платниками податків Державної податкової адміністрації Валерія Бєлкіна, збільшити податкові відрахування вдалося завдяки індивідуальній роботі з кожним великим платником податків.

Кращі компанії-платники податків визначалися Податковою адміністрацією шляхом співвідношення податкових відрахувань і податковому навантаженню компаній.

Лідером по відрахуваннях за перші вісім місяців 2008 року став мобільний оператор "Київстар". Компанія заплатила податків на суму 1,6 млрд грн.

Реклама:

Для порівняння: така ж сума податкових відрахувань була зазначена в декларації компанії за весь 2007 рік. У компанії збільшення податкових платежів пояснюють стабільним ростом абонентської бази й популярністю послуг передачі даних і мобільного Інтернету.

Лідером з відрахувань у металургії визнаний "АрселорМіттал Кривій Ріг". За вісім місяців 2008 року компанія сплатила податків на 1,5 млрд грн. У стратегії компанії на 2009 рік відрахування в бюджет закладені на рівні 3 млрд грн.

На другому місці серед метпідприємств - Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча. Завод за 8 місяців поповнив бюджет більш ніж на 0,5 млрд грн.

Збільшують податкові відрахування в бюджет і підприємства, що входять у холдинг  "Метінвест" Рината Ахметова. За даними прес-служби компанії, за 8 місяців поточного року вони сплатили податків більш ніж на 6 мільярдів гривень.

У список кращих платників податків у харчовій промисловості потрапили лише тютюнові компанії. "Філіп Морріс" за перші вісім місяців сплатив 1,5 млрд грн податків, "Імперіал Тобакко Продакшн Україна" - 432 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: