ПФТС росте, але невпевнено

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 18:58
За результатами торгів в п'ятницю, 31 жовтня, індекс ПФТС піднявся на 1,31%, сягнувши рівня в 252,31 пункту.

По всіх коштовних паперах, включаючи корпоративні облігації і ОВГЗ, поміщено 106 операцій. Об'єм торгів склав 233 млн грн., з них 45 млн грн. дісталося ринку акцій, повідомляє видання FundMarket .

Ширший індекс українського фондового ринку UAI-50 (Український Зважений Індекс), зафіксував зростання на 0,53%, зупинившись на 23.68 пункті.

Ринок до цих пір не може визначитися з напрямом руху. Багато очікувань гравців приковано до дозволу питання про ухвалення антикризового пакету. Не зважаючи на це, Верховна Рада сьогодні прийняла велику кількість законопроектів з поліпшення ситуації в економіці країни. Варто зазначити законопроект, який передбачає здешевлення кредитів для малого і середнього бізнесу. Парламент також дозволив уряду навести лад у розподілі коштів зі стабілізаційного фонду, але під своїм контролем.

В той же час на ПФТС об'єм торгів меншимніж середній показник за місяць. Це пов'язано із закриттям позицій і фіксацією прибутків/збитків, підведення підсумків за минулий місяць.

У плюсі закрилися наступні емітенти: ВАТ "Шахтоуправління "Покровське"  (+38,36%), ВАТ "Авдіївський коксохімічний завод" (+12,00%), Концерн "Стірол"  (+26,03%), ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" (+31,58%), ВАТ "Родовід Банк" (+0,88%).

Лідерами падіння сьогодні стали: АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (-7,20%), Укрнафта (-3,03%), Інтерпайп трубний завод Новомоськовський (-36,84%) , ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь"  (-0,59%).

Торги на закордонних майданчиках минали на помірно позитивних нотах. Завдяки тому, що ВВП США впало вище прогнозованого рівня, ринок відчув підтримку і пізніше на новині від Центрального банку Японії, який понизив ключову ставку до 0,3%. На цьому сьогодні жили і європейські фондові ринки, які дещо піднялися за підсумками торгів. В середньому індекси придбали 1% в ціні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: