Кредит від МВФ: судний день настав

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 09:47
 

У п'ятницю, 31 жовтня витікає термін, протягом якого Верховна Рада повинна затвердити заходи для стабілізації економіки.

У противному випадку Міжнародний валютний фонд (МВФ) може відмовити Україні у виділенні кредиту розміром 16,5 мільярда доларів. Вживання стабілізаційних заходів до 3 листопада - одна з умов організації, повідомляє видання "Дело".

Депутати Верховної Ради намагалися затвердити документ у четвер. Однак текст для другого читання так і не був погоджений.

Весь день проект знаходився на розгляді профільного комітету Верховної Ради з питань податкової і митної політики.

Реклама:

За словами першого заступника голови комітету Миколи Круглова (фракція Партії регіонів), багато питань викликали пропозиції, що стосуються підвищення імпортного мита на деякі товари.

Введення нових ставок суперечить нормам Світової організації торгівлі. "Не в компетенції комітету вирішувати такі питання, тому ми винесли їх на погоджувальну раду, що відбудеться сьогодні", - пояснив Круглов.

Крім того, дискусія розгорнулася і навколо механізму розподілу коштів МВФ. "Незрозуміло, яким буде порядок одержання будь-яким комерційним банком рефінансування з боку Нацбанку, - говорять у податковому комітеті. - Незрозуміло, яку участь у цьому буде приймати Мінфін".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!