Фінансова криза обійдеться в 2,8 трлн. дол.

Вівторок, 28 жовтня 2008, 13:59
 

Банк Англії підрахував, що глобальна фінансова система може недорахуватися 2,8 трлн. дол. через світову фінансову кризу.

Гірша за останні 80 років ситуація на світових ринках змусила уряди найбільших країн світу виділити близько 4 трлн. дол. на підтримку банків і фондових ринків.

Про це повідомляє видання "Дело" з посиланням на агентство Reuters.

Японія обмежила інвесторів через зниження цін на акції, намагаючись зупинити зниження на своєму фондовому ринку, що негативно відбилося на банківському секторі країни. Зростання курсу ієни відносно інших світових валют негативно вплинуло на доходи експортерів, ще більше оголивши економічний спад.

Реклама:

"Нестійкість глобальної фінансової системи в останні тижні була найсерйознішою з тих, котрі можна спам'ятати. З глобальним економічним спадом, який йде на повний хід, фінансова система залишається під тиском", - заявив заступник управляючого банку Англії Джон Гів.

Експерти очікують, що Банк Англії скоротить процентну ставку наступного тижня. До нього можуть приєднатися ФРС США і Європейський Центробанк для того, щоб спробувати оживити економічні системи своїх країн.

Крім банківської сфери і фондового ринку сильно постраждав від фінансової кризи світовий автопром. Високий курс ієни ставить японських автовиробників у програшну ситуацію в порівнянні з американськими компаніями, хоча останні стрімко втрачають свої позиції через спад продажів на внутрішньому ринку. У вересні реалізація авто в США зменшилася на 26% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Велика частина підприємств провідних індустріальних країн світу приєдналася до банків, що стоять у черзі за державною допомогою.

Фінансові установи Південної Кореї чекають підтримки від ФРС США, Росія провела переговори з Китаєм з приводу кредитної лінії для її експортних компаній, а Казахстан відкрив фінансування для своїх банків розміром 5 млрд. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!