НБУ попереджає банки щодо банкоматів

Вівторок, 14 жовтня 2008, 13:31
 

Національний банк попереджає комерційні банки про неприпустимість введення обмежень на обслуговування в банкоматах карток інших банків, у тому числі "Промінвестбанку", в якому з 7 жовтня введена тимчасова адміністрація.

Про це йдеться в повідомленні тимчасового адміністратора "Промінвестбанку", заступника голови НБУ Володимира Кротюка, передає агентство "Українські новини".

"Національний банк звертає увагу українських банків - членів міжнародних платіжних систем - на неприпустимість введення обмежень на обслуговування платіжних карток інших українських банків", - сказано в повідомленні.

Тимчасовий адміністратор ПІБ підкреслює, що, відповідно до операційних правил міжнародних платіжних систем, "Промінвестбанк" у повному обсязі і вчасно виконує всі поточні зобов'язання за розрахунками перед платіжними системами.

Реклама:

Крім того, з метою гарантування проведення взаєморозрахунків і на вимоги міжнародних платіжних систем "Промінвестбанк" збільшив розмір гарантійного забезпечення.

Тимчасовий адміністратор не уточнює, чи значно збільшене гарантійне забезпечення.

Водночас він підкреслює, що введення банками обмежень на обслуговування в їх банкоматах карток інших фінустанов не тільки суперечить правилам міжнародних платіжних систем, але й провокує паніку серед клієнтів всіх українських банків.

Кротюк закликає фінустанови відмовитися від практики введення подібних обмежень.

Як повідомлялося, 7 жовтня НБУ ввів тимчасову адміністрацію в "Промінвестбанку" і призначив тимчасовим адміністратором Володимира Кротюка.

Низка українських банків заявили про введення обмежень на обслуговування у своїх банкоматах карток "Промінвестбанку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!