Mirax закрила київський офіс і заморозила 50 проектів

П'ятниця, 10 жовтня 2008, 16:54

Російська інвестиційно-девелоперска корпорація Mirax Group заморозила 50 проектів, закрила свій офіс в центрі Києва і починає звільняти персонал.

Mirax Group закрила свій офіс в центрі Києва. Тепер співробітники компанії перебралися на вулицю Глибочицьку, де розташовується центр продажів Mirax Group, пише газета "ДЕЛО".

Учасники будівельного ринку передбачають, що закриття офісу стало черговим кроком Mirax Group по скороченню витрат. На тлі світової кризи компанія зазнає значних фінансових труднощів.

З цим пов'язано припинення будівництва найвищого в Україні багатофункціонального комплексу Mirax Plaza (також початого на Глибочицкой). Його проект включає офісні, торгівельні і житлові майдани. Інші об'єкти компанії, що знаходяться на стадії проектування, були припинені на рік.
Карапетян вважає, що будівельним компаніям, що зазнають фінансові труднощі, нічого не залишається, окрім як шукати зарубіжних інвесторів.

Mirax Plaza, на думку Карапетяна, буде перекуплений до 2010 року за невеликі гроші одним з крупних українських девелоперов. В той же час президент компанії буд «Столиця» Валентин Ісак упевнений, що Mirax Group тимчасово заморозила свої проекти.

На цьому проблеми Mirax  не закінчуються, частка квартир, що продаються групою, по іпотеці впала з 7-14% до 0% із-за припинення фінансування з боку банка-партнера - ВТБ, з посиланням на менеджмент повідомляє агенство "Інтерфакс Україна"

Спільний розмір поточного боргу групи складає $900 млн. До кінця 2008 року необхідно погасити $100 млн (по $50 млн в жовтні і грудні), в першому кварталі 2009 року - ще $370 млн, з них $200 млн у вигляді банківського кредиту і $170 млн - оферта по облігаціях.

У центральному офісі Mirax Group в Москві вже дійшло до звільнень персоналу. Вчора стало відомо про скорочення старшого віце-президента компанії Михайла Медведева і ще двох віце-президентів. При тому що раніше голова ради директорів компанії Сергій Полонський оголошував, що Mirax Group вдасться до звільнень, тільки якщо «буде зовсім важко».

Представники Mirax також деталізували свої колишні заяви про заморожування нових проектів. Всього припинено порядку 50 проектів, які не увійшли до стадії будівництва. Проекти, що перейшли в стадію будівництва (ледве менше 10) будуть продовжені. Всі площі у флагманському проекті девелопера - башті "Федерація" повністю продані.

Реклама:

За даними менеджменту, зараз група має в своєму розпорядженні вільні засоби у розмірі $200 млн. Боргова стратегія компанії передбачає погашення всіх запозичень без залучення нових. Планований розмір боргу на кінець 2008 року - $700 млн.

Виручка групи в третьому кварталі склала $400 млн, за результатами 2008 року цей показник очікується на рівні $2 млрд. Рентабельність по EBITDA складає 40-45%.




Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!