У столиці до 2020 року планують побудувати 16 висотних комплексів

Вівторок, 9 вересня 2008, 13:34

У Києві до 2020 року планується побудувати 16 висотних комплексів, кількість поверхів становитиме від 50 до 120 поверхів.

Це передбачено містобудівною концепцією розміщення висотних будинків і споруджень у Києві на період до 2020 року, що розглядався на засіданні комісії Київради із земельних відносин, містобудування й архітектури у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Дана концепція розроблена Українською академією архітектури за замовленням Головного управління містобудування, архітектури й дизайну міського середовища Київської міськадміністрації.

Член авторського колективу Тетяна Нечаєва повідомила, що концепція передбачає заборону на висотне будівництво в історичній центральній частині столиці.

Реклама:

При цьому за межами центральної історичної зони передбачається будівництво 10 висотних комплексів багатофункціонального призначення з граничною нормою від 50 до 80 поверхів, які сформують внутрішнє коло.

У зонах в'їздів з регіонів до міста будуть побудовані 6 висотних комплексів з кількістю поверхів до 120, які сформують зовнішнє коло.

Також для формування акцентних центрів масивів житлової забудови в місцях перетинання основних радіальних і кільцевих магістралей, біля станцій метрополітену планується побудувати багатофункціональні висотні комплекси у складі до 15 висотних будинків громадсько-житлового призначення з кількістю поверхів до 50.

На реалізацію концепції необхідно 7 млрд. дол.

Комісія прийняла даний проект за основу й направила його для вивчення депутатами.

При цьому комісія рекомендувала Головному управлінню містобудування, архітектури й дизайну міського середовища провести громадські слухання з обговорення даної концепції в районах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: