Долар обвалився на фоні провалу "плану порятунку"

Вівторок, 30 вересня 2008, 10:57

Курс американського долара значно знизився відносно ієни в ніч на вівторок.

Відносно євро долар продовжує підвищуватися, після того як Конгрес США забалотував законопроект про виділення допомоги фінансовому сектору, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Законопроект підтримали 205 конгресменів, проти висловилися 228. "За", в основному, голосували представники Демократичної партії, "проти" - республіканці.

Більшість конгресменів визнали, що виділення настільки значної суми (700 млрд. дол.) з кишені платників податків на цей час є неприйнятним.

Реклама:

Ієна набирає силу на світових валютних ринках: курс японської валюти також підвищився відносно євро до максимуму за 2 тижні - 149,46 ієни о 7:21 за московським часом.

"Ситуація панічна, - заявив голова підрозділу валютних операцій токійської філії Societe Geenrale S.A. Юдзі Саїто. - Інвестори демонструють явне неприйняття ризику. Курс долар відносно ієни може знизитися до 103,20 ієни".

Зниження доларових котирувань може бути припинено інвесторами, які будуть скуповувати американську валюту, оскільки не можуть одержати іншого короткострокового фінансування.

Долар відносно євро о 8:30 за московським часом у вівторок котирувався на рівні 1,4366 дол. проти 1,4434 дол. в кінці попереднього торговельного дня.

Курс долара відносно японської валюти склав о 8:30 за московським часом 104,24 ієни за долар у порівнянні з 106,12 ієни ввечері у понеділок. В ході торгів у Токіо курс падав до 103,54 ієни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: