На фондовому ринку України з'явилися інвестори

Четвер, 25 вересня 2008, 19:01

За результатами торгів у четвер, 25 вересня, індекс ПФТС додав 0,74%, піднявшись до рівня в 395,89 пункту.

За всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 208 угод. Обсяг торгів склав 235 млн. грн., з них 20 млн. на ринку акцій.

У той же час, UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) зафіксував зростання на 0,55%, піднявшись до 38,76 пункту.

За спостереженнями, "ринок сьогодні лихоманило, передає Fundmarket.

Реклама:

Дійсно, ситуація на ПФТС сьогодні була неоднозначною. Це може свідчити про приплив капіталу з боку.

"І хоча в довгостроковій перспективі позитива не видно, - відзначає старший аналітик "Національної Інвестиційної Групи" Юрій Покладенко, - "Конкорд" заявив про наявність у них двох інвесторів-нерезидентів, а також створення нового фонду з капіталом у 10 млн. дол. Що стосується інформації, що також могла послужити підтримкою ринку, то тут можна відзначити неофіційне повідомлення про те, що в США український ринок розглядають зараз як більш перспективний, ніж той же російський", - підкреслює аналітик.

Акції компаній, які торгувалися, в четвер переважно показали зростання: ВАТ "Центренерго" (+ 4,34%), ВАТ "Донбасенерго" (+ 3,82%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (+ 2,93%), ВАТ "Укрнафта" (+ 2,80%).

Найбільш значне підвищення зазнав індекс металургійної галузі (+ 1,22). А максимальне зниження показав індикатор трубної промисловості (- 3,70).

Лідерство за обсягами залишилося за АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" - 7,6 млн. грн.

Загальний попит склав 89,14 млн. грн., додавши 1,74%.

Тобто, ситуація, схоже, стабілізується. Нагадаємо, що в інтерв'ю українським ЗМІ в Нью-Йорку Ющенко заявив, що "Україна впорається з тими викликами, які сьогодні торкнулися наших сусідів, і ми гідно знайдемо відповідь для відходу від загроз, які склалися навколо українського ділового фондового й іншого ринків".

Можливо все-таки, оптимізм Президента України не позбавлений здорового глузду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: