Фондовий ринок чекає поліпшення за кордоном

Середа, 17 вересня 2008, 18:51

За результатами торгів у середу, 17 вересня, індекс ПФТС відіграв 1,08%, піднявшись до 355,34 пункту. 

Як повідомляє FundMarket, за всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 199 угод.

Обсяг торгів склав 292 млн. грн., що майже в чотири рази більше результату попереднього закриття.

У той же час, UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) зафіксував відскок на 1,14%, піднявшись до 35,82 пункту.

Реклама:

За словами начальника відділу випуску фінансових інструментів "Укрсоцбанка" Еріка Наймана, найгірше ми, схоже, пережили. Тепер ринку потрібно буде час відстоятися й отямитися. Але це за умови, звичайно, що не відбудеться нічого нового й несподіваного в масштабах AIG.

"Нормалізація ситуації й корекційне зростання на 5-10% почнеться з найцікавішого й ліквідного ринку світу - американського. А потім вже дійде до Європи й тільки через місяць-три - до України", - припускає Ерік Найман.

Серед акцій компаній першого лістингу переважали підвищення котирувань: ВАТ "Концерн "Стирол" (+ 15,34%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (+ 11,40%), ВАТ "Укртелеком" (+ 3,74%), ВАТ "Западенерго" (+ 3,20%).

В аутсайдерах опинилися ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (- 2,02%) і ВАТ Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча (- 3,84%).

Найбільш значний рух індексу відбувся в галузі автомобілебудування (+ 4,42). А максимальне зниження перетерпіли компанії, що спеціалізуються на видобутку руди (- 4,74).

Лідерство за обсягами - за металургійним комбінатом "Азовсталь" - 1,1 млн. грн.

Загальний попит склав 68,19 млн. грн., втративши 22,26%.

З важливих подій сьогодні в нашій країні варто відзначити прийняття Верховною Радою України довгоочікуваного закону "Про акціонерні товариства". "За" проголосувало 358 з 437 народних депутатів, зареєстрованих у залі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!