Автопром отримав програмне забезпечення

Середа, 17 вересня 2008, 13:23

Мінпромполітики вирішило підтримати вітчизняних автовиробників.

У вівторок було оголошено про завершення розробки держпрограми розвитку українського автопрома, відповідно до якої до 2015 року виробництво автомобілів в країні повинне збільшитися з 500 тис. до 800 тис. на рік, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Добиватися зростання виробництва будуть, швидше за все, шляхом введення податкових пільг. Нова програма зіграє роль базового інструмента лобіювання необхідних для цього законодавчих змін, відзначають експерти.

У документі говориться, що до 2015 року частка автомобілебудування у ВВП України повинна досягти 3,6% проти 2,46% 2006 року. Виробництво легкових автомобілів перевищить 800 тис. одиниць на рік, вантажних - 54 тис., автобусів - 18 тис.

Реклама:

Відповідно до заявлених планів виробників, за підсумками цього року в країні повинно бути випущено 500 тис. легкових автомобілів, відзначає аналітик ІК Dragon Capital Таїсія Шепетко.

"Автомобілебудування розвивається настільки інтенсивно, що вимагає змін в законодавстві,- пояснює директор департаменту загального машинобудування Мінпромполітики Віктор Козирєв.- А термін дії попередньої програми минув".

Прийнята програма повинна стати основою для реформування законодавства, що регулює галузь.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: