На зерновому ринку України - майже 10 млн. тонн фуражу

П'ятниця, 12 вересня 2008, 17:00
 

На сьогоднішній день кількість фуражного зерна на ринку становить більше 9,5 млн. тонн, з нього фуражної пшениці - більше 6,3 млн. тонн, ячменя - більше 3,3 млн. тонн. Про це сьогодні на нараді в Кабінеті Міністрів України, присвяченому оцінці ситуації на ринку зерна, заявив Міністр аграрної політики України Юрій Мельник, повідомляє ЛІГАБІЗНЕСІНФОРМ.

За його словами, за липень-вересень поточного року Україна експортувала майже 5 млн. тонн зерна. "На сьогоднішній день експортовано зерна за липень-серпень і 12 днів вересня 4,9 млн. тонн зерна", - відзначив Міністр. Він також повідомив, що із цієї кількості пшениці експортовано 2,3 млн. тонн, що значно більше, ніж за попередній рік.

Тим часом Ю.Мельник звернув увагу на те, що сьогодні на внутрішньому ринку існує проблема із цінами на фуражне зерно. "На сьогоднішній день, за складеними регістрами по всіх видах споживачів, хлібоприймальні підприємства, борошномельні підприємства, хлібопекарські підприємства, спиртові й інші потенційні споживачі зерна оцінюють потреби в коштах в 2,8 млрд. грн.", - сказав Ю.Мельник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!