Україна увійшла до числа провідних фінансових країн світу

П'ятниця, 12 вересня 2008, 15:15
 

Україна зайняла 51 місце у світовому рейтингу розвитку фінансових ринків Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ). Про це сказано в повідомленні Ліги страхових організацій, зазначають Подробиці із посиланням на Главред.

"Україна разом з Росією (36 місце) і Казахстаном (45 місце) у числі 3 пострадянських країн, які потрапили в список 52 провідних фінансових країн світу. Ринки інших країн не розглядалися", - говориться в повідомленні з посиланням на президента Ліги страхових організацій України Олександра Филонюка.

Критеріями рейтингу послужили ефективність регулювання, розвиненість інфраструктури, інвестиційний клімат і доступ до фінансових ресурсів.

Филонюк також відзначив, що для підвищення ефективності системи регулювання в страховому секторі необхідне створення саморегулюючої організації з наданням їй частини повноважень Держфінпослуг.

Реклама:

Нагадаємо, що Всесвітній економічний форум - міжнародна неурядова організація, створена в 1971 році, діяльність якої спрямована на розвиток міжнародного співробітництва.

Членами ВЕФ є близько 1000 великих компаній і організацій з різних країн світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: