Мінтрансзв’язку має намір у жовтні підвищити залізничні тарифи ще на 10-15%

Середа, 10 вересня 2008, 14:57

Міністерство транспорту й зв'язку України має намір з 1 жовтня поточного року підвищити залізничні тарифи на вантажні перевезення на 10-15%.

Про це повідомив генеральний директор об'єднання металургійних підприємств "Металургпром" Василь Харахулах на балансовій нараді представників підприємств гірничо-металургійного комплексу України в Дніпропетровську в середу, передає агентство "Інтерфакс Україна".

"Ми знаємо, що Мінтранс направив до Міністерства економіки й Кабінету Міністрів проект постанови про підвищення залізничних тарифів на вантажні перевезення з 1 жовтня поточного року на 10-15%", - сказав Харахулах.

У свою чергу директор департаменту металургійної промисловості Мінпромполітики Микола Абросимов відзначив, що Мінтрансзв'язку  завдяки активній позиції металургійних підприємств"Металургпром" і Мінпромполітики знизило залізничні тарифи на перевезення вантажів гірничо-металургійного комплексу.

Реклама:

Як повідомлялося, Мінтрансзв'язку  підвищило коефіцієнти, які застосовуються до тарифів на залізничні вантажоперевезення на 6,5% з 23 серпня й на 9,5% - з 1 жовтня. Після цього представники металургійних підприємств зажадали від уряду пільг при транспортуванні своєї продукції.

З 1 вересня Державна адміністрація залізничного транспорту ("Укрзалізниця") ввела знижки на перевезення руди й залізорудних концентратів, а також коксу розміром 10%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: