Оголошено тендер на розробку держпрограми розвитку аеропортів

Вівторок, 12 серпня 2008, 11:19

Державна авіаційна адміністрація України оголосила тендер на відбір розробника державної цільової програми розвитку аеропортів до 2020 року.

Відповідно до оголошення відомства в бюлетні Pulic Procurement, бажаючі взяти участь у тендері зобов'язані подати свої заявки до 10:00 10 вересня, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Розкриття пропозицій відбудеться 10 вересня об 11:00.

Термін розробки програми - вересень 2008 - 30 січня 2009.

Реклама:

Раніше голова Державіаадміністрації заявляв, що розробка держпрограми розвитку аеропортів завершиться наприкінці поточного - початку наступного року.

Як повідомлялося, у березні 2008 року уряд затвердив концепцію державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2020 року.

Відповідно до концепції, планується повернути до державної власності аеропорти "Донецьк", "Київ" (Жуляни), "Одеса", "Сімферополь", "Харків", "Вінниця" (Гавришовка), "Івано-Франківськ", "Кіровоград", "Миколаїв", "Луганськ", "Полтава", "Рівне", "Суми", "Тернопіль", "Ужгород", "Херсон", "Хмельницький", "Чернівці", "Черкаси", "Ізмаїл", "Маріуполь", "Керч", "Кривий Ріг" і "Северодонецьк".

В Україні налічується 34 діючих аеропортів, з яких 23 мають пункти пропуску через державний кордон. Вісім аеропортів ("Бориспіль" і "Жуляни" у Києві, у Львові, Сімферополі, Донецьку, Одесі, Харкові, Дніпропетровську) вважаються стратегічними.

Крім того, у країні працюють вантажні аеропорти: Київ (Гостомель), Ялта (геліпорт), Лиманське (Одеська обл.), Джанкой (АРК) і Озерне (Житомирська обл.).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: