Ціна на проїзд у метро може зрости

Середа, 9 липня 2008, 12:06

В Києві наприкінці літа ціни на деякі житлово-комунальні послуги можуть зрости вдвічі, а проїзд у метро - до 1 грн. 20 коп.

Про це заявив голова постійної комісії Київради з питань ЖКГ й голова правління ЗАТ "Київенергохолдінг" Юрій Бондар, пише "Газета по-київськи" .

Як він наголошує, служби, що надають ці послуги, - на межі банкрутства. У зв'язку з цим Бондар вбачає два виходи: або підвищувати тарифи, або отримувати постійні дотації з держбюджету.

Одночасно з цим, прес-секретар Бондаря Оксана Дмитровська пояснила, що тарифи, що залежать від міської влади, є значно заниженими.

Реклама:

"Наприклад, вода й водовідвід, за які сьогодні сплачують 1,48 грн., повинні коштувати 2,82 грн. за кубічний метр. А проїзд у метро - як мінімум 1,20 грн.", - зазначила Дмитровська.

Вона також підсумувала, що собівартість тарифів за тепло на 60% вища за ті розцінки, які існують сьогодні.

Як відомо, Секретаріат Президента занепокоєний невмотивованими тарифами на житлово-комунальні послуги, які встановлені в окремих регіонах.

Про це заявив 7 липня під час селекторної наради з головами обласних держадміністрацій заступник Глави Секретаріату Роман Безсмертний.

Він наголосив, що розрахунок цих тарифів часто здійснюється закрито, без діалогу з громадою, що провокує конфлікти з місцевою владою. При цьому заступник Голови Секретаріату зазначив, що підвищення тарифів має такий негативний наслідок, як накопичення заборгованостей за оплату комунальних послуг.

Значна сума цих заборгованостей свідчить про колосальні проблеми ЖКГ, переконаний Безсмертний.

Заступник Голови Секретаріату закликав регіони встановлювати обґрунтовані тарифи і прозоро здійснювати цю політику

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: