Рада підвищила акцизи на тютюн

Четвер, 31 липня 2008, 16:43

Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що восени має намір ще раз підняти акцизи на тютюн.

Про це вона заявила на брифінгу після голосування у парламенті за зміни до державного бюджету, повідомляє "Українська правда".

Верховна Рада України підвищила ставки акцизного збору на тютюнові вироби у четвер.

За прийняття відповідного законопроекту (№3019) у першому читанні та в цілому проголосував 381 народний депутат.

Реклама:

Слід додати, що спочатку норму про збільшення ставок було закладено у розробленому Кабміном законопроекті "Про внесення змін в держбюджет-2008", однак в ході дискусій в ВР перегляд акцизів було виділено в окремий законопроект.

Кабмін пропонував збільшити тютюнові акцизи таким чином: на сигарети без фільтра з 5 грн. за 1 тис. штук до 12,5 грн. за 1 тис. штук, на сигарети з фільтром - з 14 грн. за 1 тис. штук до 30 грн. за 1 тис. штук.

"Україна підняла акцизи на тютюн, але вони залишаються найнижчими серед усіх країн, які такі акцизи мають. Доведеться восени ще один раз підвищувати акцизи на тютюн. Уряд буде знову пропонувати парламенту це зробити", - зазначила Тимошенко.

"Уряд пропонував підвищити акцизи ще на пиво і алкогольні напої. Але на жаль, у Верховній Раді сидить дуже багато виробників пива і алкогольних напоїв. Вони представлені у двох фракціях в Верховній Раді. В БЮТі таких немає", - додала вона.

"Як тільки щось стосується бізнес-інтересів депутатів, то вони повстають радикально. Тому не було прийнято підвищення акцизів на пиво та алкогольні напої, хоча всі країни мають вищий акциз", - додала вона.

Нагадаємо, депутат від БЮТ Степан Глусь має відношення до української горілчаної компанії Nemiroff.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: