Перемогти Vanco Тимошенко допоможуть колишні менеджери

Четвер, 31 липня 2008, 14:57

Кабінет Міністрів у тяжбах із компанією Vanco Prickerchenska узяв за основу юридичну стратегію захисту України в Арбітражному суді Стокгольмської торговельної палати, підготовлену у березні юридичними компаніями Astapov Lawyers і Barlow Lyde & Gilbert.

Вона буде використана у ході майбутніх розглядів, розповів міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук, повідомляє газета "Комерсант-Україна", у розпорядженні якої опинилася дана юридична стратегія захисту.

В стратегії вказуються два основних напрями, за якими буде випрацьовуватися захист українських інтересів: порушення чинного законодавства і так звана корупційна складова.

У статті перераховується, на які саме порушення вказують юристи, готуючи аргументи для захисту інтересів України в суді.

Реклама:

У стратегії також оговорюються й слабкі сторони юридичної позиції України.

Щоб переконати Стокгольмський арбітражний суд у своїй правоті, адвокати мають намір довести у суді факт корупції при укладанні договору.

Відзначається, що уряд Віктора Януковича відмовлявся підписувати угоду протягом року. Поки йшли переговори, Vanco International у договорі змінила Vanco Prickerchenska, 75% якої належало двом маловідомим інвестиційним фондам і компанії ДТЕК Рината Ахметова.

У Vanco International у середу коментувати стратегію захисту інтересів України відмовилися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!