Україна посіла третє місце в СНД за темпами промислового росту

Вівторок, 3 червня 2008, 13:40

Україна за підсумками січня-квітня поточного року посіла третє місце серед країн СНД за темпами промислового зросту.

Показник склав 8% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, - повідомляє "ЛігаБізнесІнформ"   з посиланням на звіт Міждержавного статистичного комітету СНД.

Лідерами за темпами промислового зросту серед країн СНД у січні-квітні стали Азербайджан і Білорусь із показниками на рівнях 14,3% і 13,3% відповідно. На четвертому місці опинилась Молдавія з показником 7,2%. П'яте місце зайняла Росія - там виробництво збільшилось на 6,9%.

Промислове виробництво в Казахстані зросло на 3,5% у порівнянні з січнем-квітнем 2007 року, у Киргизії - на 3,4%, у Вірменії - на 0,1%. Зниження промислового виробництва в січні-квітні зафіксоване в Таджикистані - на 6,8%.

Реклама:

В середньому, по країнах СНД промислове виробництво в січні-квітні зросло на 7% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Відсутні дані про динаміку промислового виробництва по Грузії, Узбекистану і Туркменії.

Валовий внутрішній продукт (ВВП) в середньому у січні-квітні збільшився на 8% у порівнянні з показником аналогічного періоду 2007 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!