"Енергоатом" пообіцяв оприлюднити факти корупції колишнього керівника

Четвер, 26 червня 2008, 11:08

Колишнього керівника НАЕК "Енергоатом" Андрія Деркача звинувачено у корупції.

"Заяви депутата, колишнього керівника НАЕК "Енергоатом" Деркача вважаю панічною реакцією на заяву президента компанії Юрія Недашковського про намір перевірити діяльність керівництва НАЕК "Енергоатом" за період з жовтня 2006 до червня 2008 року", - про це говориться в заяві керівника прес-служби НАЕК "Енергоатом" Ілони Заєць, повідомляє "Pro.ua" .

"Про це свідчить свідоме перекручування інформації і спроби інкримінувати Юрію Недашковському зловживання в НАЕК "Енергоатом". На посаді заступника міністра палива та енергетики, яку він займав з жовтня 2006 року до червня 2008 року, він контролював питання стратегічного розвитку атомної промисловості та енергетики, а не координацію фінансових потоків, закупівель і кадрової політики в "Енергоатомі" - зазначено в заяві.

Під час попередньої діяльності на посаді президента НАЕК "Енергоатом", яку він займав двічі (в 2000-2002 р. і в 2005-2006 р.), жодної справи про банкрутство НАЕК "Енергоатом" не було порушено. Уперше справа про банкрутство компанії була відкрита під час керування Сергія Тулуба, вдруге - Юрія Коврижкіна.

Реклама:

В заяві також зазначено, що закриття справи про банкрутство в листопаді 2007 року можна вважати провалом роботи юридичної служби Деркача, оскільки борги кредиторам погашалися в повному обсязі, без тих дисконтів, про які було домовлено в 2005-2006 роках.

Крім боргів у справі про банкрутство великими сумами погашалися сумнівні борги, які не мали значного впливу на діяльність компанії. Замість цього, вирішення міжнародних справ щодо боргів перед ТОВ "АМТО", ТОВ "ВВД" і Remington Worldwide Ltd. було залишено без належної уваги.

Відмічається також, що є нюанси й у політиці закупівель часів Деркача. Наведено один з прикладів, коли в 2007 році ремонт конденсатора 1-го енергоблоку Південноукраїнської АЕС коштував компанії в п'ять разів більше, ніж аналогічні роботи на Запорізькій АЕС в 2006 році.

Це лише незначна частина фактів, про які писали ЗМІ і які підтверджені документами НАЕК "Енергоатом". Найцікавіше буде оприлюднено після перевірки, ініційованої Юрієм Недашковським", - говориться в заяві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!