Moody's погіршив прогноз рейтингів VAB Банку

Понеділок, 23 червня 2008, 12:22

Міжнародне рейтингове агентство Moody's погіршило з "позитивного" до "стабільного" прогноз довгострокових рейтингів В2 за депозитами у національній і іноземній валюті VAB Банку, що входить до групи великих.

Про це сказано в повідомленні Moody's, - повідомляють "Українські новини".

Агентство водночас підтвердило рейтинг фінансової стабільності VAB Банку на рівні E+ і короткострокові рейтинги Not Prime за депозитами у національній та іноземній валюті.

Moody's також підтвердило рейтинг VAB Банку за національною шкалою на рівні A1.ua.

Реклама:

Погіршення прогнозу рейтингу В2 VAB Банки агентство Moody's пояснює погіршенням показників прибутковості фінустанови за останній рік внаслідок значних видатків на розвиток роздрібної мережі, а також меншим, ніж очікувалося, прогресом у поліпшенні банком своїх ринкових позицій у ряді сегментів.

За класифікацією Moody's, цінні папери і емітенти, яким присвоєні рейтинги групи B, вважаються досить ризиковими для довгострокових інвестицій.

У травні 2007 року Moody's присвоїло VAB Банку рейтинг B2/NP за депозитами у національній валюті й довгостроковий рейтинг за національною шкалою А1.ua.

Рейтинги за депозитами в іноземній валюті B2/NP і рейтинг фінансової стабільності банку Е+ у травні 2007 агентством не переглядалися й залишилися незмінними.

Прогноз рейтингу Е+ тоді ж був установлений на рівні "стабільний", інших рейтингів банку - "позитивний".

Станом на 1 квітня 2008 чисті активи VAB Банку становили 6 534,5 млн. грн, кредитний портфель - 4 773,1 млн. грн, власний капітал - 711,7 млн. грн.

Січень-березень 2008 банк закінчив із чистим прибутком 0,357 млн. грн, за 2007 рік отримав прибуток 3,557 млн. грн.

VAB Банк зареєстрований у формі відкритого акціонерного товариства.

За даними міжнародного рейтингового агентства Fitch, у першому півріччі 2006 року 48,65% акцій ВАБанку купила голландська інвестиційна компанія TBIF, а ще 48,65% акцій банку контролюються російським підприємцем Сергієм Максимовим і членами його сім'ї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!