Кабмін збільшить видатки на підготовку до Євро-2012 на 4 млрд.грн.

Вівторок, 17 червня 2008, 18:15

Уряд планує збільшити видатки на підготовку до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року більш ніж на 4 млрд.грн. після внесення змін у Держбюджет-2008.

Про це у вівторок заявив прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко під час селекторної наради з керівниками обладміністрацій, повідомляють "Українські новини".

Вона відзначила, що при цьому на 4 млрд.грн. планується збільшити урядові гарантії під кредити, в основному на будівництво автодоріг, а також для областей, у яких планується проводити матчі Євро-2012.

Крім того, на 250 млн.грн. будуть збільшені прямі витрати на підготовку до проведення Євро-2012.

Реклама:

Нагадаємо, британське агентство "Reuters" поширило інформацію про те, що Україна може втратити право на проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Зокрема це може відбутися через те, що дотепер не розпочата реконструкція головного стадіону країни - НСК "Олімпійський".

Спочатку для проведення робіт з реконструкції стадіону в Києві була вибрана фірма "Hochtief", що має світовий досвід будівництва стадіонів.

Після зміни керівництва Міністерства по справах родини, молоді й спорту в 2007 році був оголошений новий конкурс на кращу проектну пропозицію по реконструкції стадіону. Переможцем у тендері стала тайванська компанія "Archaisa Design group limited".

Експерти UEFA, що проводили наприкінці травня інспекцію "Олімпійського" заявили, що реалізація якого-небудь проекту на місці НСК "Олімпійський" до Євро-2012 - будь-те будівництво нового стадіону або реконструкція існуючого - неможлива через відсутність розуміння терміновості й чіткого усвідомлення з боку українських учасників проекту.

Заступник Київського міського голови Анатолій Голубченко заявив, що Державне управління справами дало згоду передати київській громаді земельну ділянку біля НВЦ "Експоцентр України" для будівництва нового стадіону до проведення фіналу Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Нову спортивну арену буде споруджувати, швидше за все, компанія "Юджин", якій планується передати зазначену земельна ділянку поблизу "Експоцентра" в обмін на демонтаж будівництва перед НСК "Олімпійський".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!