Тимошенко стверджує про можливість дефляції в червні

Вівторок, 17 червня 2008, 13:22

В Україні є всі умови для дефляції в червні.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко в ході селекторної наради з керівниками облдержадміністрацій.

Як передає "Лігабізнесінформ" , зокрема, за словами прем'єра, за цінами на молоко за перші 10 днів місяця практично у всіх регіонах спостерігається дефляція, за винятком Донецької області.

Така ж ситуація за цінами на вершкове масло, за винятком Донецької області й міста Києва, де, в іншому, відхилення незначні.

Реклама:

За інформацією прем'єра, спостерігається дефляція й за цінами на цукор. Скорочено ціни і на соняшникову олію. За цінами на яловичину дефляційный процес спостерігається у восьми областях - Київській, Черкаській, Харківській, Дніпропетровській, у м. Севастополь, АРК, Одеській і Хмельницькій областях.

У ряді областей зберігаються стабільні ціни. Подорожчання спостерігається в Івано-Франківській області й у місті Києві, Запорізькій, Миколаївській і Житомирській областях.

Тимошенко звернула увагу керівників цих регіонів на дану позицію. Вона також повідомила, що в місті Києві в перші 10 днів місяця спостерігається рекордна дефляція на м'ясо свинини - 12%.

Також дефляція по даній позиції спостерігається в Херсонській області, АРК, Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській, Волинській. Тільки в 4 областях, за словами прем'єра , спостерігається напружена ситуація - Севастополь, Івано-Франківська, Житомирська й Миколаївська області.

Тимошенко звернула увагу на те, що якщо відпрацювати проблемні позиції, крім необґрунтованого росту цін на м'ясо курки, можна вийти на серйозні дефляційні показники по всій країні.

"Я впевнена, що червень місяць для нас стане знаковим, і кожна область зможе відзвітуватися за те, що вона зробила в загальних показниках. А також дати повну картину зниження цін. Всі умови, як на центральному рівні, так і, судячи зі світових тенденцій, на сьогодні вже є", - сказала Тимошенко.

Нагадаємо, за підсумками травня інфляція в Україні склала 1,3% у порівнянні із квітнем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!