Фінансова криза залишила без роботи 83 тисячі банкірів

Вівторок, 27 травня 2008, 18:59

83 тисячі співробітників великих фінансових компаній у світі були звільнені з липня минулого року через фінансову кризу в Європі й США, повідомляє Bloomberg.

Кількість скорочених робочих місць співпадає із чисельністю всього персоналу таких великих банків як Goldman Sachs або Morgan Stanley.

Масштаб скорочень в окремо взятих структурах відрізняється від 90 чоловік (0,1 відсотка від всієї робочої сили компанії) у лондонському банку HBOS до 9160 (66 відсотків) в американському Bear Stearns.

У середньому фінансові компанії звільняли 3,3 відсотки своїх співробітників, що в багато разів нижче рівня останньої рецесії 2000-2003 років, коли у великих банках і фондах було скорочено 17 відсотків робочих місць.

Реклама:

З урахуванням того, що обсяг втрат фінансових інститутів з початку кризи склав уже 383 млрд. доларів, нинішні показники є несподіваними. З іншого боку, це може свідчити про те, що, звільнення ще не закінчились.

Серед найбільших фінансових центрів миру по кількості звільнених випереджає усіх Нью-Йорк (10 000 співробітників). Потенційні втрати можуть скласти від 33 до 45 тисяч робочих місць. Загальний обсяг скорочень у Лондоні потенційно оцінюється в 19,2 тисячі чоловік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: