У Фірташа кажуть, що з Коломойським домоленостей немає

П'ятниця, 28 березня 2008, 11:07

В оточенні співвласника "РосУкрЕнерго" Дмитра Фірташа кажуть, що домовленості з бізнесменом Ігорем Коломойським про купівлю ним 50% цього трейдера немає.

"Була одна розмова, ні про що конкретне (Фірташ і Коломойський) не домовилися", - здивувалося  джерело з оточення Фірташа, пишуть російські "Вєдомості".

За інформацією одного зі співробітників Group DF (поєднує активи Фірташа), оцінка вартості активів компанії не проводилася. Він вважає названу Коломойським ціну справедливою, з огляду на контракт РУЕ до 2028 року, повідомляє видання.

Кілька менеджерів "Газпрому" зазначили, що купувати "РосУкрЕнерго" немає сенсу, не домовившись із "Газпромом". Вони про такі домовленості не знають.

Реклама:

Як відомо, Коломойський в інтерв'ю "Українській правді" заявив, що веде переговори про купівлю 50% у швейцарському трейдері "РосУкрЕнерго".

За його словами, місяць тому він "затіяв переговори з Фірташем про продаж його й Івана Фурсіна часток у "РосУкрЕнерго".

Оцінки вартості в нього немає, йде аналіз активів і контрактів. "Якщо те, про що говорилося в пресі, підтвердиться, я вважаю, що 50% коштують не менше $2-3 млрд. Хоча там може виявитися таке, що буде не шкода дати і $5 млрд", - вважає він.

50% акцій РУЕ контролює "Газпром", 45% - підприємець Фірташ, 5% - Фурсін.

У лютому 2008 р. російський і український президенти Володимир Путін і Віктор Ющенко домовилися, що "Газпром" і "Нафтогаз" ліквідують "РосУкрЕнерго". Але компанії поки не домовилися.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!