Катеринчук заявляє, що позиція Пинзеника для нього не прийнятна

Четвер, 27 березня 2008, 11:47

Лідер Європейської партії Микола Катеринчук вважає, що уряд повинен узяти за основу розроблений ним проект Податкового кодексу.

Про це повідомили у прес-службі Європейської партії України із посиланням на Катеринчука.

"Ініціатива міністра фінансів (Віктора Пинзеника) з приводу винесення на обговорення проекту Податкового кодексу Азарова, м'яко кажучи, не викликає у мене оптимістичних настроїв. Я ретельно ознайомився з Податковим кодексом уряду Януковича і можу сказати, що філософія цього документа не несе ніяких позитивних моментів для розвитку економіки країни", - сказав Катеринчук.

Лідер Європейської партії припустив, що Пинзеник, виконуючи указ президента про необхідність внесення до парламенту проекту Податкового кодексу до 1 травня, бачить винятково технічну сторону, а не змістовну. "І такий підхід для мене є абсолютно неприйнятним, оскільки ми працювали над нашим проектом протягом трьох років і навіть сьогодні не вважаємо роботу завершеною", - підкреслив він.

Реклама:

"У проекті нашого Податкового кодексу враховані численні побажання і напрацювання українських підприємців, які були запропоновані під час його громадського обговорення влітку-восени минулого року. Крім того, документ пройшов експертизу фахівців Національної юридичної академії України ім. Ярослава Мудрого і знайшов підтримку серед широких мас фахівців в області фінансів та оподаткування", - додав Катеринчук.

За його словами, на відміну від Кодексу, запропонованого екс-міністром фінансів Миколою Азаровим, на який спирається уряд, у розробленому за його участю проекті пропонується не лише уніфікувати законодавство, ліквідувавши суперечки та прогалини в законах, але й реформувати систему адміністрування податків, провести податкову амністію і ліквідовувати чинну, кримінальну, систему стягнення податку на додану вартість.

"Я не заперечую, що до другого читання наш документ буде допрацьований і зазнає певних змін. Але головне - це те, що запропонований нами Податковий кодекс стане поштовхом для розвитку малого і середнього бізнесу та утвердження європейських норм і принципів ведення бізнесу в Україні. І на сьогодні він просто не має повноцінної альтернативи. Зрештою, країна повинна дістати не Податковий кодекс Катеринчука, Азарова чи Мінфіну, а фінансовий документ, котрий сприятиме розвитку підприємництва й економіки всієї країни", - впевнений Катеринчук.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!