НС-НУ вимагає, щоб Тимошенко не приватизовувала "оборонки" і "ядерки"

Вівторок, 25 березня 2008, 17:42

"Народний союз "Наша Україна" висловлює стурбованість тривожними тенденціями, що намітилися в процесі приватизації деяких стратегічних об'єктів.

У своїй заяві партія нагадує, що Кабінет Міністрів затвердив своїми розпорядженнями переліки господарських товариств, частки або державні пакети акцій яких підлягають першочерговому продажу в поточному році.

Серед цих господарських товариств є й такі, що відіграють важливу роль у забезпеченні національної безпеки та оборони.

У зв'язку з цим рішенням Ради нацбезпеки та оборони від 15 лютого 2008 року уряду доручено в місячний строк визначити галузі економіки, роздержавлення яких має відбуватися за окремими програмами розвитку.

Реклама:

На жаль, це доручення не виконано, зауважують у НС-НУ, - "до приватизації повним ходом готується низка підприємств оборонно-промислового комплексу та атомного машинобудування".

Тимчасом доцільність, а іноді й законність приватизації цих об'єктів викликає серйозні сумніви, вважають у партії.

"Наша Україна" заявляє, що "завжди виступала за розвиток ринкової економіки, що базується на приватній власності".

"Ми розуміємо, що приватизація, особливо через механізм аукціонів, принесе значні надходження до бюджету", - йдеться у заяві.

"Однак головною метою приватизації має бути все-таки не заробляння грошей для покриття поточних витрат бюджету, а створення ефективної економіки", - переконані в партії.

У зв'язку з цим НС-НУ наполягає, щоб "підприємства оборонно-промислового комплексу та атомного машинобудування були вилучені з переліку об'єктів, що приватизуються в 2008 році".

Крім того, НС-НУ наполягає, щоб під час приватизації решти підприємств значну увагу надавали довгостроковим інвестиційним зобов'язанням.

Тільки такий підхід дозволить зробити приватизацію інструментом структурних реформ і побудови ефективної економіки, як це і передбачено угодою про створення коаліції демократичних сил, наголошується у заяві.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!