У МінАПК помітили, що на ринку м'яса - дефіцит

Вівторок, 25 березня 2008, 16:34

Кабінет Міністрів для зміни ціновій ситуації на ринку м'яса планує сприяти ввезенню в країну найближчим часом 200 тис. тонн цієї продукції.

Як повідомив міністр аграрної політики Юрій Мельник на всеукраїнській селекторній нараді з питань цінової ситуації на ринку продуктів харчування у вівторок, більша частина українських продовольчих ринків є бездефіцитною, оскільки пропозиція значно перевищує попит, проте "єдиним винятком може бути ринок м'яса, де об'єктивно склався дефіцит продукції", повідомляє прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

За його словами, уряд підтримуватиме вітчизняного виробника. На програму розвитку агропромислового комплексу в Державному бюджеті на 2008 рік передбачено 4 млрд грн.

Перший заступник міністра економіки Сергій Романюк, у свою чергу, проінформував, що наразі торговельні надбавки на продукти харчування в роздрібній мережі в окремих випадках на 50% перевищують граничний рівень, установлений урядом і обласними державними адміністраціями. За даними керівника Державної інспекції з контролю над цінами Наталії Немодрук, зокрема, в одній із торговельних мереж Краснодону (Луганська обл.) торговельна надбавка на м'ясо птиці становила 76%.

Реклама:

З-поміж запланованих заходів уряду для виправлення цінової ситуації в роздрібних торгівельних мережах стане боротьба з "бонусами" - додатковими витратами, яких вимагають від виробника за допуск продукції на прилавок.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!