Жорсткі антиінфляційні заходи можуть вдарити по виробничій активності

Понеділок, 17 березня 2008, 12:49

Міністр економіки Богдан Данилишин припускає зниження виробничої активності внаслідок жорстких антиінфляційних заходів, які вживають уряд і НБУ.

Про це сказано в повідомленні Мінекономіки з посиланням на заяву Данилишина.

"Нівелювання інфляції витрат можливе лише шляхом підвищення ефективності виробництва, що вимагає адекватних інвестицій і часу. У короткостроковому періоді використання жорстких монетарних методів заради зменшення інфляційного тиску призведе лише до згасання виробничої активності", - сказав Данилишин.

Він також додав, що істотним фактором прискорення зростання цін є високі інфляційні очікування, які підігріваються заявами політичних опонентів.

Реклама:

Зі слів міністра, уряд протидіятиме зростанню цін, зокрема, шляхом стримування їх необґрунтованого зростання на окремі товари й послуги.

Уряд і Нацбанк будуть також здійснювати комплекс заходів монетарного й фіскального характеру, спрямованих на попередження надлишкового зростання попиту.

У повідомленні також сказано, що зазначених цілей планується досягти шляхом утримання дефіциту бюджету на рівні 1,2-1,5% від ВВП, а бюджетних витрат - не вище 26,1% до ВВП.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!