ГоловКРУ хоче визнати угоди з "РосУкрЕнерго" недійсними

Вівторок, 5 лютого 2008, 18:30
Контрольно-ревізійне управління звернеться до Міністерства юстиції України з проханням підготувати до визнання недійсними документів, підписаних з 29 липня 2004 року щодо участі компанії "РосУкрЕнерго" в українсько-російському газовому співробітництві.

"Я попрошу Міністерство юстиції, щоб найкращі сили були виділені на те, щоб ми ці угоди визнали нікчемними, оскільки вони були укладені з порушенням українського законодавства і російського законодавства", - сказав глава КРУ Микола Сивульський на нараді в прем'єр-міністра з питань фінансового стану НАК "Нафтогаз", що проходить у вівторок у Києві.

Сивульський підкреслив, що колишнє керівництво НАК "Нафтогаз України" - Юрій Бойко й Ігор Воронін - не мали повноважень підписувати газові протоколи.

"Ми не знайшли ні в Бойка, ні у Вороніна таких повноважень. Ці люди перевищували свої повноваження і повинні нести за це відповідальність", - сказав глава КРУ.

Сивульський відзначив, що такі висновки КРУ зробило після перевірки діяльності компанії НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

У свою чергу прем'єр-міністр Юлія Тимошенко висловила сподівання, що всі знайдені порушення будуть відображені в акті Контрольно-ревізійного управління, складеному за підсумками перевірки.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!