КРУ знайшло на ТРК "Київ" понад мільйон гривень розтрат

Четвер, 28 лютого 2008, 18:45

Контрольно-ревізійне управління виявило на ТРК "Київ" розтрати на суму понад мільйон гривень.

Про це йдеться у звіті КРУ за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності ТРК "Київ" за період із 1 січня 2005 року до 1 грудня 2007 року, повідомляє "Телекритика".

"Ревізія встановила порушення фінансово бюджетної дисципліни та порядку ведення бухгалтерського обліку на загальну суму понад 1,7 млн грн, із них таких, що призвели до збитків, понад 1,3 млн грн", - ідеться у звіті.

Зокрема, як виявило КРУ, посадові оклади в штатних розписах визначено в завищених розмірах, а саме без урахування розміру мінімальної заробітної плати та коригування її на коефіцієнт граничних розмірів, установлених Колективним договором.

Реклама:

Як наслідок, ТРК "Київ" одержала та використала понад план бюджетних коштів на покриття видатків, пов'язаних із оплатою праці, на загальну суму 1 102,7 тис. гривень.

Окрім того, організаціями та установами, що належать до комунальної власності Києва, не нараховано та не перераховано до загального фонду місцевого бюджету належну частку від отриманого прибутку в розмірі 66,5 тис. гривень.

Також, за даними КРУ, керівництво ТРК, порушуючи вимоги порядку оплати праці журналістів державних і комунальних ЗМІ, здійснило виплату надбавок за високі досягнення у праці керівникам телерадіокомпанії, а також премій згідно з наказами без відповідного рішення органу місцевого самоврядування.

Як наслідок, зайві витрати бюджетних коштів на доплати із відрахуванням до фондів становили 100,73 тис. грн.

Також телерадіокомпанія допустила зайві витрати бюджетних коштів у розмірі 24,31 тис. грн унаслідок оплати праці залучених за трудовими договорами працівників, неявку на роботу та невиконання робіт, підтверджених документально.

Всупереч вимогам закону про держзакупівлі, без проведення тендерних процедур уклали договір із іноземним підприємством ГФК "Юкрейн" на закупівлю робіт та надання послуг із дослідження телевізійної аудиторії загальною вартістю 289,91 тис. грн, відповідно до якого виконано робіт на загальну суму 224,44 тис. грн.

При цьому кредиторська заборгованість перед підприємством у розмірі 116,13 тис. грн у бухгалтерському обліку не відображена, внаслідок чого занижено боргові зобов'язання телерадіокомпанії на відповідну суму.

Як відомо, у четвер Нацрада з питань телебачення та радіомовлення оголосила попередження ТРК "Київ", зокрема, через невідповідність ефірного мовлення компанії законодавчим вимогам та ліцензійним зобов'язанням.

Також Нацрада не змогла встановити засновників ТРК "Київ".

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!