Ющенко знову вимагає від Тимошенко змінювати бюджет

Четвер, 28 лютого 2008, 15:31

Президент Віктор Ющенко заявляє про усунення Кабінету Міністрів від проблем, назрілих у багатьох сферах суспільного життя.

Про це Ющенко написав у листі прем'єру Юлії Тимошенко з приводу підготовки змін до Держбюджету на 2008 рік, повідомляє прес-служба президента.

Зокрема, президент вимагає збільшення видатків для Міноборони на підвищення боєздатності Збройних Сил України, збільшення обсягу фінансування "для забезпечення введення в експлуатацію понад 500 км доріг державного значення.

"Окремим питанням постає забезпечення збалансування фінансових потоків НАК "Нафтогаз України", - йдеться у листі Ющенка.

Реклама:

На його думку, пропозиції уряду щодо додаткового фінансування компанії за рахунок Державного бюджету, дивідендів тощо залишають незбалансованими доходи та видатки НАК "Нафтогаз України" на суму щонайменше 3,5 млрд гривень.

"Звертаю вашу увагу на той факт, що фінансовий план НАК "Нафтогаз України" в порушення вимог указу президента від 14 лютого 2008 року № 122 досі не затверджено", - пише Ющенко.

Водночас президент зазначив "наявність спільної позиції" з прем'єром у таких питаннях, як початок будівництва доступного житла, необхідність законодавчого врегулювання питання продажу або оренди окремих земельних ділянок на неконкурентних засадах, а також збільшення бюджетного ресурсу на відшкодування податку на додану вартість.

З урахуванням викладеного Ющенко просить Тимошенко взяти під свій особистий контроль опрацювання зазначених питань під час підготовки та схвалення урядом законопроекту про внесення змін до Держбюджету на 2008 рік.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!