Ющенко нагадав Путіну, що Україна вже у СОТ

Вівторок, 12 лютого 2008, 17:05

Президент Віктор Ющенко вважає, що застосовувані Росією обмежувальні заходи не сприяють розвиткові українсько-російських торговельних відносин.

Про це Ющенко заявив на початку засідання міждержавної комісії "Ющенко-Путін", повідомляє, прес-служба президента.

Ющенко запевнив президента Росії Володимира Путіна, що Україна націлена зробити все можливе для того, щоб робота українсько-російської комісії була активною та ефективною.

Він констатував, що у двосторонніх відносинах немає проблем, які неможливо було би вирішити.

Реклама:

"Упевнений, що сьогодні ми продовжимо добру партнерську традицію досягнення взаємоприйнятних рішень у багатьох важливих питаннях співпраці", - сказав президент.

Він визначив низку питань особливої актуальності, якими є розмежування акваторії Азовського та Чорного морів, демаркація державного кордону, врегулювання питань, пов'язаних із перебуванням на території України російського Чорноморського флоту.

Ющенко запропонував виділити пріоритетні напрямки, на яких сконцентрувати конструктивні, орієнтовані на досягнення результатів зусилля сторін.

Президент України назвав першим таким пріоритетом активізацію торговельно-економічної співпраці.

"Інтересам обох держав відповідає приведення нашої торгівельної політики у відповідність до норм і правил СОТ. На наш погляд, обмежувальні заходи у взаємній торгівлі не сприяють її динамічному розвиткові", - вважає Віктор Ющенко.

Говорячи про пріоритети у двосторонніх відносинах, Ющенко також назвав необхідність узаємного захисту на паритетній основі гуманітарних та соціальних прав громадян обох країн.

Важливим напрямком співпраці українська сторона бачить реалізацію великих спільних економічних проектів і активну взаємодію у забезпеченні загальноєвропейської енергетичної безпеки.

Як окремий пріоритет президент виділив спільні зусилля у врегулюванні регіональних конфліктів, підтримку миру і стабільності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!