Симоненко пропонує націоналізувати обленерго

Понеділок, 28 січня 2008, 16:51

Лідер Комуністичної партії Петро Симоненко виступає за повернення в державну власність усіх енергопостачальних обласних компаній.

Про це повідомила прес-служба КПУ.

"Всі обленерго через закон про націоналізацію мають бути повернуті в державну власність", уважає лідер КПУ.

На його думку, це дасть змогу державі підтримати вітчизняного виробника, дати йому можливість за рахунок енергетичної складової зменшувати собівартість продукції, бути конкурентоспроможним на внутрішньому й зовнішньому ринку.

Реклама:

"Державні обленерго забезпечать стабільне й істотне джерело наповнення бюджету, у тому числі й за рахунок продажу надлишків електроенергії за кордон", - говорить Симоненко.

При цьому він зазначає, що, перебуваючи в приватних руках, обленерго максимально й прискореними темпами відпрацьовують свій ресурс і несуть підвищену загрозу техногенних аварій.

Як повідомлялося, Секретаріат президента ініціює вилучення 6 енергопостачальних компаній із прийнятого Кабінетом Міністрів списку підприємств для приватизації в 2008 році.

Кабінет Міністрів затвердив список з 28 підприємств, що підлягають першочерговій приватизації в 2008 році. До списку, зокрема, увійшли 6 обленерго.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!