Fitch поліпшило прогнози стосовно Нафтогазу

П'ятниця, 11 січня 2008, 11:45

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило пріоритетний незабезпечений рейтинг НАК "Нафтогаз України" з рівня "B+" до "BB-" і вилучило цей рейтинг зі списку Rating Watch "Негативний".

Про це йдеться в повідомленні Fitch Ratings.

У повідомленні наголошується, що рейтинг зворотності активів підтверджено на рівні "RR4".

Довгострокові рейтинги дефолту емітента ("РДЕ") компанії в іноземній і національній валюті, які перебувають на рівні "B+", залишаються під наглядом у списку Rating Watch із позначкою "Негативний".

Реклама:

Підвищення рейтингу зумовлене тим, що Державний бюджет передбачає гарантії щодо наявної заборгованості Нафтогазу перед нерезидентами.

РДЕ залишені під наглядом у списку Rating Watch "Негативний" у зв`язку зі збереженням невизначеності щодо поточної і майбутньої фінансової позиції компанії.

У лютому 2008 р. щодо Нафтогазу проведуть регуляторний перегляд цін. Окрім того, на той час має бути підготована звітність компанії по МСФО за 2006 р., і тоді переглянуть рейтинги.

15 жовтня 2007 р. Fitch Ratings помістило рейтинги НАК "Нафтогаз України" під нагляд до списку Rating Watch із позначкою "Негативний", зокрема через те, що Нафтогаз не опублікував фінансової звітності щодо МСФО за 2006 рік.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!