"Нафтогаз" планує частково перекрити подорожчання газу транзитом

Понеділок, 10 грудня 2007, 10:59

НАК "Нафтогаз України" планує частково компенсувати зростання ціни на природний газ за рахунок зростання обсягів природного газу, що буде транспортуватися територією України, та за рахунок підвищення ціни на транзит.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Загалом наступного року територією України буде транспортовано транзитом 113,7 млрд куб. м газу, що на 3,7 млрд куб. м більше запланованого обсягу на 2007 рік", - йдеться у заяві НАК.

"Збільшення обсягів транзиту природного газу позитивно позначиться на фінансовому стані нафтогазового комплексу України", - додається у документі.

Реклама:

Крім того, у компанії заявляють, що НАК "отримає додаткові грошові надходження, що дозволить частково компенсувати зростання ціни імпортованого природного газу, яка становитиме $179,5 за тис. куб. м".

Це компенсуватиме підвищення ціни і збільшення ставки на транзит природного газу територією України, додає "Нафтогаз".

"Її підвищення до $1,7 (з $1,6) за тис. куб. м на 100 км дозволить компанії отримувати додаткові доходи у розмірі близько $400 млн на рік", - пояснюється у документі.

У повідомленні підкреслюється, що поставки природного газу в Україну в 2008 році здійснюватимуться згідно з довгостроковим контрактом між ЗАТ "Укргазенерго" та компанією "Росукренерго".

Транзит природного газу територією України здійснюється відповідно до умов довгострокового контракту між НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром", який діє до 2013 року.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!