"Газ України" пропонує боржникам зі сходу працювати за давальницькою схемою

П'ятниця, 12 жовтня 2007, 10:49

Деяким підприємствам ТКЕ Дніпропетровської, Харківської та Херсонської областей компанія "Газ України" запропонувала в новому опалювальному сезоні перейти на співпрацю за давальницькою схемою постачання газу.

Відповідно до зазначених договорів теплова енергія, вироблена на підприємствах ТКЕ, має бути власністю ДК "Газ України", повідомляє прес-служба "Газу України".

Це зроблено з метою "недопущення подальшого зростання заборгованості, підвищення рівня розрахунків за природний газ та враховуючи відсутність у окремих теплопостачальних підприємств власних джерел погашення накопиченої заборгованості".

В такому випадку кінцеві споживачі здійснюватимуть розрахунки за теплову енергію безпосередньо з ДК "Газ України".

Реклама:

Це "надає можливість підвищити ефективність контролю за надходженням коштів та їх розподілом між основними ланками виробництва, транспортування та постачання теплової енергії".


Підприємства ТКЕ зазначених регіонів мають вкрай низький рівень розрахунків за спожитий природний газ та порушують графіки погашення заборгованості, накопиченої у 2007 році. Станом на 11.10.07 борг підприємств ТКЕ Дніпропетровщини становить 218,5 млн. грн., а рівень їх розрахунків складає лише 56%. Борг теплопостачальників Харківщини – 121,5 млн. грн., рівень розрахунків – 75%. Рівень розрахунків теплопостачальних підприємств Херсонської області є найнижчим по Україні та становить 48%, заборгованість за 2007 рік – 26 млн. грн.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!