Квитки на літаки перестануть продавати?

Четвер, 6 вересня 2007, 19:18

Асоціація авіаційних агентств стурбована можливим припиненням продажу авіаквитків ряду іноземних авіакомпаній через припинення ввозу нейтральних бланків авіаквитків з боку Міжнародної асоціації авіаційного транспорту (IATA) через конфлікт із владою.

Про це сказано в повідомленні Асоціації авіаційних агентств.

Відповідно до повідомлення, до середини 2005 року агентства оформляли авіаперевезення на персоніфікованих бланках, які належать авіакомпаніям.

Потім IATA, до якої входять провідні західноєвропейські й американські авіакомпанії, організувала систему розрахунку на основі нейтральних бланків авіаквитків, і зараз ряд авіакомпаній надає агентствам право продавати свої квитки тільки на основі цієї системи.

Реклама:

Водночас IATA, за даними Асоціації авіаційних агентств, не врегулювала з Міністерством фінансів і Державною службою з нагляду за забезпеченням безпеки авіації (Державіаслужба) правові розбіжності щодо використання нейтральних авіаквитків.

Державіаслужба наполягає, що для використання цих бланків потрібно дозвіл Мінфіну, а IATA наполягає на зворотному.

Все це призвело до того, заявляє Асоціація, що наприкінці серпня в Україну припинений ввіз нейтральних бланків авіаквитків, що ставить під загрозу як можливість агентств, які реалізують 70% авіаквитків в Україні, повноцінно здійснювати свою професійну діяльність, так і права авіапасажирів, яким для придбання авіаквитків таких компаній як Lufthansa, Austrian airlines доведеться звертатися безпосередньо в представництва цих авіакомпаній в Україні, які розташовані в столиці й найбільших містах, і не охоплюють всі регіони України.

Представник Державіадміністрації заявив, що на кінець вересня запланований новий раунд переговорів влади з авіакомпаніями, де може бути досягнуть компроміс з цього питання.

Як повідомляло агентство, Кабмін своєю постановою від 2 листопада 2006 року створив Державіаадміністрацію на базі "Укравіатрансу" і Державіаслужби, ліквідувавши їх.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!