Семенюк накинулась на комбінати Коломойського

Вівторок, 25 вересня 2007, 12:37

Фонд держмайна (ФДМ) вирішив переглянути продаж пакетів у розмірі 25%+1 акція Марганецького ГЗК й Орджонікідзевського ГЗК (контролює група Приват).

Перспективи повернення державі виглядають досить незрозуміло, оскільки після ряду додеміссій розмір пакетів, що оскаржуються, був розмитий до 5%.

Експерти вважають, що фонд в цьому випадку керується скоріше політичними мотивами.

Реклама:

ФДМ просить Генпрокуратуру подати позов про визнання незаконним продаж держкомпанією Українські поліметали пакетів, що блокуються обох комбінатів, які входили в статутний фонд держкомпанії.

Відповідне звертання було спрямовано в Генпрокуратуру 7 вересня.

Прес-секретар ФДМ Ніна Яворська повідомила, що з Генпрокуратури поки, що не надійшло ніякої відповіді на звертання фонду. Пані Яворська пояснила, що ФДМ був змушений звернутися в Генпрокуратуру, оскільки сам не є стороною конфлікту і не може самостійно заперечити продаж.

ДАК "Українські поліметали" була створена в 1998, у її СФ внесли пакети акцій ряду підприємств, зокрема, 25% акцій Полтавського, Марганецького й Орджоникідзевського ГЗКів.

13 березня 2001 "Українські поліметали" продали через ПФТС 25%+1 акція Орджонікідзевського ГЗК за 22,1 млн. грн., а через місяць - 25%+1 акція Марганецкого ГЗК за 16,2 млн. грн. Продаж акцій Полтавського ГЗК відбувся в травні 2001 Кабмін ухвалив продаж акцій комбінатів 25 квітня 2001.

Экономические известия

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!