Вартість проїзду відповідатиме якості обслуговування - Рудьковський

Середа, 19 вересня 2007, 10:24

Міністр транспорту і зв'язку України Микола Рудьковський заявляє, що найближчим часом не буде істотного підвищення цін на квитки для пасажирів залізничного транспорту.

Про це він заявив, перебуваючи з робочою поїздкою на Рівненщині.

За словами Рудьковського, підвищення вартості проїзду можливе лише в тому випадку, якщо зросте якість обслуговування і пасажирам будуть надані нові вагони з підвищеним рівнем комфорту.

Реклама:

При цьому міністр навів приклад: вартість проїзду поїздом з Сімферополя до Києва повинна була коштувати 150 гривень, проте після його втручання вона залишилася на рівні 100 гривень.

В ході робочої поїздки на Рівненщину Рудьковський зустрівся з колективами локомотивних депо Здолбунова і Сарн, а в Рівному - з однопартійцями-соціалістами. У поїздці його супроводжував радник голови Верховної Ради, перший секретар обкому Соціалістичної партії Леонтій Самчук.

Сьогодні, 19 вересня, начальник Головного пасажирського управління Укрзалізниці Леонід Лобойко заявив, що при стабільності цін на всі витратні матеріали досить було б збільшити тарифи на пасажирські залізничні перевезення в 2-2,5 рази, щоб зробити їх рентабельними.

Відповідно до наказу Міністерства транспорту і зв'язку України, з 1 березня, 1 травня і 1 червня тарифи на перевезення пасажирів залізничним транспортом були підвищені на 5%. Наступне підвищення, також на 5%, очікується в листопаді.

В цілому в 2007 році тарифи збільшаться на 25%. За словами міністра транспорту Рудьковського, Укрзалізниця планує отримати від підвищення тарифів на пасажирські перевезення в 2007 році 390 млн. грн.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!