Президент Молдови заборонив продавати вино в Росію

Четвер, 26 липня 2007, 14:55

Президент Молдови Володимир Воронін заборонив державному агентству "Молдова-Вино" видавати акцизні марки на алкоголь, поки всі молдовські виробники вина не будуть допущені на російський ринок.

Він заявив, що не дозволить "російським бюрократам" нав’язувати республіці невигідні умови експорту.

"Ми однозначно не будемо працювати за тими схемами, які пропонують керівники якихось російських відомств, навіть якщо вони себе б’ють у груди, що вони там найважливіші і найголовніші", - сказав президент.

Реклама:

"І ніякі окремі підприємства не будуть продавати молдовські вина в Росії, - додав Воронін. - Або всі, або ніхто".

Як повідомлялося, ввіз молдавських вин у Росію був заборонений у березні 2006 року за розпорядженням Росспоживчнагляду, який виявив там якісь шкідливі домішки. Через декілька місяців, президенти двох країн начебто б домовилися про поновлення поставок, однак заборона продовжувала діяти.

У середині липня 2007 року Росспоживчнагляд нарешті дозволив ввозити продукцію трьох виробників: Висмос, Калараш- Дивин і Букет Молдавії, які належать російським інвесторам.

Раніше ЗМІ повідомляли про додаткові умови, які Москва оголосила Кишиневу на переговорах про поновлення поставок: зокрема , молдавським виробникам пропонувалося здійснювати експорт тільки через російську держкомпанію Союзплодоимпорт, а також переоформити на неї найбільш популярні торговельні марки місцевого алкоголю.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!