Холдинг "059" обурений спробою "Укртелекому" змінити короткі номери

Понеділок, 23 липня 2007, 18:54

Інформаційний холдинг "059" разом із Профспілкою таксистів і Союзом перевізників України мають намір вимагати скасування рішення "Укртелекому" про зміну коротких номерів екстрених й інформаційно-довідкових служб, повідомляється в прес-релізі холдингу в понеділок.

"Ми не проти змін взагалі..., але вони повинні проводиться іншим способом... не такими темпами й не за цим проектом", - сказав керівник відділу громадських зв'язків холдингу Сергій Кравченко.

На його думку, рішення "Укртелекому" може загальмувати розвиток галузі цифрового зв'язку в Україні, оскільки сам проект заміни нумерації є морально застарілим.

Як відзначив Кравченко, холдинг уже направляв листа з протестом в "Укртелеком" і Національну комісію регулювання зв'язку (НКРЗ) України, однак отримані відповіді не задовольнили керівництво "059".

Реклама:

Відповідно до прес-релізу, інформаційний холдинг "059", Профспілка таксистів України, Союз перевізників України, і клініка "Медиком" мають намір 25 липня оприлюднити офіційне звертання до президента й прем'єр-міністра, а також ознайомити громадськість із планом своїх подальших дій, якщо їхні вимоги не будуть задоволені протягом 15 днів.

Нагадаємо, Київська філія "Укртелекому" 9 липня оприлюднила плани з 5 вересня змінити короткі номери екстрених й інформаційно-довідкових служб у зв'язку із заміною аналогового вузла спецслужб на цифровий, додавши, що подібні зміни пройдуть по всій Україні до кінця 2007 року згідно з наказом Міністерства транспорту та зв'язку.

Мінтрансзв'язку 10 липня повідомило, що проект плану переходу телефонної мережі загального користування України (ТфМЗК) на нову систему нумерації з урахуванням останніх рекомендацій міжнародних організацій винесений на громадську експертизу.

Інформаційний холдинг "059" надає інформаційно-довідкові послуги в Києві з використанням коротких номерів 059, 559, 053.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!