Семенюк оцінила Одеський припортовий у 1,4 млрд. грн.

П'ятниця, 18 травня 2007, 16:02

Фонд державного майна (ФДМ) затвердив акт оцінки з визначення початкової ціни 99,52% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ), при продажі даного пакету акцій на конкурсі, в розмірі 1 млрд. 444 млн. 221,270 тис. грн.

Про це повідомили в прес-службі ФДМ в п'ятницю.

Як уточнили в прес-службі, конкурсна комісія при оголошенні конкурсу з продажу даного пакету акцій може відкоригувати цю ціну вбік збільшення.

Як повідомлялося, ФДМ на початку травня офіційно оголосив про початок підготовки до проведення конкурсу з продажу 99,52% акцій ОПЗ і запропонував потенційним покупцям взяти участь у розробці умов продажу даного підприємства.

Реклама:

Як повідомлялося, ФДМ створив комісію з проведенню конкурсу з продажу даного пакету акцій у складі дев'яти чоловік, яку очолив начальник відділу ФДМ Віктор Понамаренко.

Комісії доручено провести пільговий продаж акцій ОПЗ за ціною 0,5 грн. за акцію для працівників підприємства і прирівняним до них осіб сумарною номінальною вартістю 765 грн. кожному.

Одеський припортовий завод цілком знаходиться в державній власності. ОПЗ є одним з найбільших хімічних підприємств України. Його розташування на березі моря та на кінці аміакопроводу з Тольятти дає додаткові переваги для експорту. Близько 88% виробленої заводом продукції експортується: аміак - до Бельгії, США та Франції, карбамід - до Швейцарії, Бельгії, США та Німеччини.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!