Бойко домовився з нафтотрейдерами про постійний моніторинг ринку

Середа, 16 травня 2007, 10:40

Міністерство палива та енергетики домовилося з нафтотрейдерами проводити постійний моніторинг ринку попиту, щоб не допустити дефіциту пального.

Про це повідомили у прес-службі міністерства.

У прес-службі зазначають, що 15 травня під головуванням міністра палива та енергетики Юрія Бойка відбулося чергове засідання Секретаріату експертно-аналітичної групи Мінпаливенерго з питань функціонування ринку нафти, нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості.

Під час засідання було розглянуто цінову ситуацію на ринку нафтопродуктів та ресурсне наповнення ринку у травні-червні поточного року. Також йшлося про принципи роботи під час очікувальної активізації ринку в літній період.

Реклама:

"З урахуванням сезонного зростання попиту на нафтопродукти, сторони домовилися проводити постійний моніторинг ринку попиту, на основі якого забезпечувати наповнення ресурсної бази, що виключить можливість створення дефіциту пального під час активізації сільськогосподарських польових робіт", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Група також обговорила законодавчі ініціативи, спрямовані на стимулювання розвитку нафтопереробної галузі.

У прес-службі також зазначають, що розрахунки міністерства, складені на основі даних нафтопереробних заводів та найбільших імпортерів, свідчать, що протягом січня-квітня, ринок нафтопродуктів є профіцитним. У міністерстві відзначають, що профіцитність ринку нафтопродуктів в Україні дала змогу провести посівну компанію з достатнім рівнем забезпечення пальним, без перебоїв з поставками.

Нагадаємо, що експертно-аналітична група діє в рамках підписаного 21 серпня 2006 року Меморандуму про партнерство між Кабінетом міністрів України па підприємствами і компаніями, які проводять діяльність на внутрішньому ринку нафти та нафтопродуктів. Методика обчислення об’єктивної ціни на нафтопродукти була презентована в Мінпаливенерго наприкінці 2006 року.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!