Рудьковський наполягає на "терористичній версії"

П'ятниця, 11 травня 2007, 13:18

Міністр транспорту і зв’язку Микола Рудьковський наполягає на тому, що причиною аварії "Столичного експресу" було несанкціоноване втручання в систему руху сторонніми особами, а не халатність транспортників.

Про це він повідомив журналістам сьогодні після зустрічі з Міністром внутрішніх справ Василем Цушком.

Рудьковський підкреслив, що під час зустрічі з технічними фахівцями залізниці і Міністром внутрішніх справ Цушком обговорив технічну складову і результати експертизи, підготовленої працівниками залізниці: "Ми звернулися до Цушка, щоб об’єктивно провели аналіз ходу першого етапу розслідування, і я сподіваюся, що все-таки буде врахована точка зору фахівців "Укрзалізниці" при встановленні остаточної причини аварії".

"Фахівці "Укрзалізниці", Мінтранс і я особисто стоїмо на позиції, що це було несанкціоноване втручання в систему руху сторонніми особами", - підкреслив Рудьковський. За його словами, до аварії дійсно привело втручання людини, яка розбирається в транспортній системі, але люди, які працюють безпосередньо на станції, жодного стосунку до аварії не мають. "Винних потрібно шукати не серед чергових, а серед інших людей. Я можу сказати, що це не було халатністю, тому що, проаналізувавши електронні носії, які ми маємо в базі даних, стає ясно, що чергова діяла відповідно до регламенту, і ніяких порушень в її діях не виявлено", - підкреслив Рудьковський.

Реклама:

Нагадаємо, працівники Міністерства внутрішніх справ встановили, що особи, винні в аварії експресу "Дніпропетровськ – Київ" 2 травня втручалися в діяльність переведення стрілки, щоб власноручно полагодити неполадку в переведенні.

2 травня в Кагарлицькому районі Київської області під час проходження пасажирського потягу "Столичний експрес" сполученням Дніпропетровськ - Київ зійшли з рейок локомотив і п’ять вагонів, з яких чотири - пасажирські.

Крім того, були пошкоджені стрілочне переведення і 200 м залізничної колії. З 510-ти пасажирів четверо були госпіталізовані.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!